Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Winterconcert Symfonia Jong Twente

29 januari 2023 @ 14:30 - 17:00

Symfonia Junior bestaat 25 jaar!

2023 is een bijzonder jaar voor de Enschedese stichting Symfonia Jong Twente. Het is het jaar waarin Symfonia Jong Twente 50 jaar bestaat en waarin ons junior-orkest Symfonia Junior 25 jaar bestaat.

Wij trappen ons jubileumjaar af met een spectaculair Winterconcert. De focus van dit concert ligt op het 25-jarig bestaan van Symfonia Junior.

Het thema van ons jubileumjaar is ‘Reizen’. De muzikale reis van beginnende muzikant in ons junior-orkest tot een ervaren muzikant in ons grote orkest. Een reis waarbij je leert wat het betekent om samen muziek te maken, om naar elkaar te luisteren en om deel te zijn van een groter geheel. In deze reis ontwikkelen onze leden zich op zowel sociaal als muzikaal niveau en dit is fantastisch om te zien. Of je nu in ons orkest zit voor je plezier, of omdat je je serieus wilt ontwikkelen tot professioneel musicus, Symfonia Jong Twente vormt de perfecte muzikale basis.

Junior maakt een reis door de tijd en de stijlen. Ze speelt een bonte verzameling; van concerto grosso tot filmmuziek en van opera tot showballet. Nog meer kleur aan het concert brengen oud-lid en topvioliste Niki de Vlaming samen met pianiste Katie Yao Morgan.

Wat dit concert zo bijzonder maakt is haar veelzijdigheid. Dit Winterconcert krijgt een theatrale omlijsting geregisseerd door Carole van Ruitenbeek. Symfonia Junior zal stukken spelen als Nessun Dorma van Puccini, Liebesleid van Kreisler en zelfs de pophit You’re the one that I want. Ook zullen oud-junioren het podium betreden en samen met het huidige Junior-orkest the Lord of the Dance van Hardiman uitvoeren.

Na Symfonia Junior zal Symfonia Jong Twente fantastische stukken opvoeren, zélfs met een Nederlandse première van de Symfonie nr. 2 geschreven door Noskowsky. We spelen delen 1 en 4 uit deze symfonie. Daarnaast spelen we Prince Igor van Borodin en hebben wij een heel bijzondere gast: Elisa Maayeshi zal de zangstem vertolken in Les Filles de Cadiz van Delibes, Adieu notre petite table van Massenet en quando m’en vo’ soletta van Puccini.

Al met al wordt dit een veelzijdige en bovenal feestelijke middag.

Zondag 29 januari om 14:30 uur in het Muziekcentrum Enschede. Zien wij je daar?

Gegevens

Datum:
29 januari 2023
Tijd:
14:30 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Symfonia Jong Twente
Telefoon
0650281871
E-mail
pr@symfonia.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Muziekcentrum Enschede
Noorderhagen 27
Enschede, 7511 EK
+ Google Maps
Scroll naar boven