De Campus Beiaard versus …..

De Campus Beiaard Kring (CBK) bestaat al bijna net zo lang als de Universiteit Twente. De Campus Beiaard is bij de oprichting van de UT geschonken door de omliggende gemeenten. Het instrument bestaat uit 49 klokken die hangen in een door Gerrit Rietveld ontworpen stalen toren op het carillonveld op de UT. Vanaf het begin bespeelden studenten en medewerkers de klokken onder begeleiding van een beiaarddocent.
Hylke Banning en Esther Schopman hebben hier de kneepjes van het vak geleerd, wat voor hen een uit de hand gelopen hobby werd: ze zijn beiden stadsbeiaardier naast andere werkzaamheden.
Sinds 2019 geven ze zelf les aan studenten, medewerkers en alumni die de Campus Beiaard willen leren bespelen, maar externen kunnen ook lid worden en les krijgen. Naast het feit dat ze alle CBK-leden individueel op de toren laten spelen, organiseren Hylke en Esther ook elk jaar een of meer gezamenlijke carillonconcerten (kerst, sinterklaas, nacht van de nacht).
Ook zouden ze graag weer zoals vanouds een carillonfestijn organiseren, waarbij altijd werd samengewerkt met steeds een culturele vereniging uit de omgeving.

Wie weet heeft een van de CultuurNoabers interesse?
Telefoon: 0636277262

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven