Koninklijke Stadsharmonie Enschede zoekt dirigent!

Koninklijke Stadsharmonie Enschede is per 1 januari 2023 op zoek naar een dirigent voor het harmonieorkest (A-orkest) en het B-orkest (leerlingenorkest).
Ingangsdatum: per 1 januari 2023
Niveau: 4e divisie
Repetitie op : donderdag – avond
Wie zijn wij? Koninklijke Stadsharmonie Enschede is in 2020 ontstaan toen het Muziekcorps der Voormalige Schutterij en de Koninklijke Enschedese Leo Harmonie de krachten bundelden. Beide verenigingen hebben ruim 100 jaar aan geschiedenis. Momenteel hebben wij een harmonieorkest van circa 40 muzikanten. De kernwaarde van de Stadsharmonie Enschede is om een plaats te zijn waar samen muziek maken in een ontspannen en gemoedelijke sfeer centraal staat en waarbij de individuele kwaliteiten van de leden gewaardeerd en gerespecteerd worden. Het orkest heeft wel een bepaalde ambitie om mooie muziek te maken. Wij verzorgen gemiddeld 5-8 diverse concerten en/of optredens per jaar. We proberen hierbij de mensen en ons publiek op te zoeken.
Wie zoeken wij? Een enthousiaste dirigent die:
✓ met passie en gedrevenheid ons A- en B- orkest wil leiden;
✓ beschikt over een afgeronde conservatoriumstudie HaFaBra-directie en minimaal een aantal jaren ervaring heeft;
✓ gevoel heeft voor de diversiteit in niveau van de muzikanten en op een positieve manier het beste uit iedereen kan halen;
✓ die het muzikaal peil weet te behouden en te verbeteren;
✓ een inspirerende en coachende rol heeft voor jong en oud;
✓ Investeert in een duurzame relatie met de vereniging en openstaat voor samenwerking met andere verenigingen en gezelschappen.
Welke taken?
✓ Je dirigeert het B-orkest op donderdagavond van 19.20u-19.50u;
✓ Je dirigeert het A-orkest op donderdagavond van 20.00u-22.00u (rond 21:00 uur pauze);
✓ Je bent lid van de muziekcommissie en bepaalt gezamenlijk de muziekkeuze en muzikale programma’s voor concerten;
✓ Advisering in het jeugdbeleid, schoolprojecten en ledenwerving.
Wat bieden wij? Een gezellige, gedreven groep muzikanten met doorgaans een goede opkomst tijdens repetities. Wij repeteren op donderdagavond van 20.00-22.00u in ons clubgebouw het Schuttershoes in Enschede. Uiteraard staat hier een marktconforme vergoeding op basis van kwalificaties en ervaring tegenover.
Interesse in onze vacature? Stuur voor 23 oktober een motivatiebrief en CV naar onze sollicitatiecommissie, t.a.v. Kees Bosman: emailadres: bestuur@stadsharmonieenschede.nl. Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Kees op 06-30472789.
Het wordt op prijs gesteld als je zo mogelijk een video (of een link naar een video) waarin je te zien bent als dirigent, aan je sollicitatie toevoegt. Na een eerste selectie zullen de kandidaten worden uitgenodigd voor een gesprek. Hierna zal in overleg voor maximaal 3 kandidaten een proefdirectie volgen op een donderdagavond in november. Opvragen van referenties en een repetitiebezoek kan tot de procedure behoren.
Website vereniging: www.stadsharmonieenschede.nl

Scroll naar boven